Etusivu       Sisältö       Käyttö       Lataa materiaali       Koulutus       Pienin Askelin


Opetusmateriaali

Ryhmän opettaja näyttää lapsiryhmälle kuvataulun (A3-kokoa) ja keskustelee viikoittain kuvan kertomasta tilanteesta. Lapsia kehotetaan eläytymään kuvan tilanteeseen, ja sitten miettimään kuinka eri tilanteissa voisi toimia. Lapset saavat arvioida eri ongelmanratkaisuvaihtoehtoja ja he yrittävät löytää toimivia ratkaisuja, joita he voisivat oikeastikin käyttää. Suunnitelmia kokeillaan yhdessä opettajan kanssa erilaisten harjoitusten ja roolileikkien avulla. Näitä taitoja vahvistetaan viikon aikana päiväkodin ja koulun arjessa.

Kuvatauluja on ikäryhmittäin 17–26. Opetustuokion tukena on myös käsinukkeja ja lauluja. Materiaaliin kuuluu lisäksi erilaisia ohjelmaa tukevia julisteita sekä kouluille video.

Kuvataulun takana on opettajalle yksityiskohtaiset ohjeet tunnin kulusta. Päiväkoti-ikäisten tuokio kestää noin 30 min ja 1. ja 2. luokkien tuokio 30–45 min.

Esimerkkejä kuvatauluista:
           

Kotikirjeet
Kotikirjeet ja lomakkeet sähköisessä muodossa
Käyttäjätunnus ja salasana löytyvät Askeleittain Opettajan opas-kirjasta sivulta 76 (Päiväkoti/esikoulu), sivulta 74 (1.–3. luokka) ja sivulta 70 (4.–5. luokka).

Muu materiaali & linkkejä
Askeleittain-esite (pdf)
USA:n ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.cfchildren.org
Opetushallituksen verkkosivu

Yhteystiedot
Hogrefe Psykologien Kustannus Oy, myynti@hogrefe.fi, www.hogrefe.fi
puh. (09) 612 6060
Kaisaniemenkatu 10, 00100 Helsinki
Avoinna arkisin 8.30-16